Sevgili idris şenol, yeni parkura 15 günde bir gidiyorum, nasib se çarşamba günü gideceğim resim çeker paylaşırım. Haberler iyi geliyor bende merak ediyorum. Bizim terasa gelince bu sene sezon maalesef bizim teres a çok ama çok geç geldi. Terastaki problemler iş yoğunluğu tabii ki en önemliside havaların azizliği yüzünden geciktik. Terastaki parkurların drenajlarını 32 mm gri plastik borudan yapmıştım 10 sene önce ve hep değiştirmek istedim eğim az olduğu için taşmalar oluyor ve taşan gübreli suda zeminde beyaz lekeler yapıyordu. Bu sene ikisini de 50 lik pimaş yaptım çok rahatladı.
Birinci parkura 12 adet domates diktim 25/05/2015 tarihinde onlar orada büyürken ikinci parkuru devreye sokmaya çalıştım teknelerin üzerinde ki tahtaların bir kısmı çürümüş yeniden yaptım. Yapımından çok ağaç kestirmesi problem oldu ne yazık ki artık mahalle arasında marangoz kalmamış. Bazı şeyleri yitiriyoruz farkına varmadan. Bu arada yine rüzğâr ve yağmur nedeni ile çalışmalar gecikmeye uğradı neyse ki iş bitti ama bugün haziranın 22 si geçen sezonlara nazaran 1,5 ay geciktik.
Domatesler halinden memnun bugün 29 günlükler. İkinci parkurdaki kavunlar gelişiyor ama henüz parkurun tamamını dolduramadık. Domaresler 3, çiçekte meyveler kiminde 2 cm çapında kiminde 1 cm kimindede daha çiçek. resimlerden de anlaşılacağı gibi güvenilir yerden aldık sözüm ona ama farklı farklı cinsler olduğunu görüyorum. İşte bugün çektiğim resimler.
|