Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi somara
sera da yetiştirdiğimiz salatalıklarda çıkan meyvelerin hemen hemen % 8-10 civarı bu şekilde sararıp dökülüyor.
haftada 2 kez 30 dk civarı damlama sulama yapıyoruz
humik asit + 15-30-15 veriyoruz
iz element ve kalsiyum takviyeside yapılıyor.
şimdi bu az sulamadan mı ? çok sulamadan mı ? yoksa gübre kaynaklı bir sıkıntı mı..
kök hastalıklarına karşı canlı bakteri kullandık.. (bayer marka Seranate )
|
Bitki boyu ne durumda acaba? Hasada başladı iseniz azotu tamamen kesip potasyum ağırlıklı gübreleme yapın. Kök başına günlük en az 1 gr gübreleme yapmanız gerekli.
Sulamayı 30 dk gibi süreler yerine toprak nemine göre yapın. Özellikle bor ve çinko gübresini eksik etmeyin, meyve oluşumunu ve tutumunu çok etkiliyor.