View Single Post
Eski 20-06-2015, 23:15   #627
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster

Bizim suların kireçli olup olmadığını sormuştun. Hem de nasıl. Toprağımız da çok kireçli sanıyorum da geçen yıl domateslerin çiçek burnu çürüğünü düşününce kireçli de olsa kalsiyumu tamam olurdu diyorum.
Bizim en büyük handikapımız rüzgarımız.. Domatesler iyileşmişti bu defa da rüzgar koca koca dallarını ikiye kırıp atmış.
Bizde kesinlikle rüzgar alan yönü kapalı yarı sera gibi bir yetiştirme alanı gerek. Ben de bu aciliyetten yola çıkarak salona ilave olsun diye hazırladığım zeminin duvarlarını ördürüp, tablasını attıracağım. Asmalarımla salatalıklarım inşaattan biraz incinebilirse de saksılardaki domateslerle, çiçekler için tam güneş olmayan,rüzgarsız bir alan olacaktır..

Şimdi biraz o işe kaptırdım kendimi de çekim falan yapamıyorum. Sevgiler...

sevgili asmalıtepe, maalesef bazı bitkiler.kireçli sudan hoşlanmıyor.belki bunların arasında domates de olabilir. bu arada geçmiş olsun domatesler rüzgardan zarar görmüşler. Allah beterinden korusun. yağmur rüzgar hiç eksik olmuyor.ortanca için sormuştum abla, ben sizin suların yumuşak kireçsiz olduğunu tahmin etmiştim. yanılmışım.ben suyunu dinlendirip öyle veriyorum .dikkat ettikten sonra bile, gardenya yaprak vermeye başlamış.daha küçük ama olsun. elbet bir gün çiçeğini de göreceğim.ortanca da bozulma olmadı.şimdilik iyi diyebilirim. hem pembeyi kendim arkadaşımın ortancasından kök ayırarak diktim onunda keyfi iyi, umarım seninki de iyidir.sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön