View Single Post
Eski 20-06-2015, 21:08   #11
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Tohumdan yetiştirdiğim Red Robinler, Totemler ve Çeriler 20 saksıdalar. Birnevi sera ortamı gibi camdan güneş alıyorlar. Gübreleri, suları iyi ama böyle uzayıp gidiyorlar ne bir çiçek ne de bir meyve hareketi yok. Dış ortama çıkardım direk güneşi ve rüzgarı sevmediklerini anladım çünki yapraklar uçtan uçtan kuruyup kıvrılıyor, uzun boyları ayakta kalamıyor diye geri içeriye alıyorum.

Acaba ne diyor ne istiyorlar, ne zaman çiçeklenirler yoksa hiç meyve vermeyecekler mi? Yardımlarınızı rica ederim.
Sayın Asmalıtepe;

Tüm sezon boyunca içeride bakmayı düşünüyorsanız daha az su vermenizi, camları açık tutmanızı, kimi zaman da bitkilerin daha güçlü bir yapı kazanmalarında etkili olan sitokin hormonu salgılamalarına yardımcı olmak için çocukların kafasını okşarken yaptığımız gibi üstlerinden hafifça sarsmanızı öneririm.

Eğer nihai yerleri dışarısıysa önce yarı gölge olup sert rüzgar almayan bir yere, sonra da asıl yerlerine geçirmenizi veya zor olmayacaksa asıl yerlerine önce misal iki saat, ertesi gün dört saat derken birkaç günde aşamalı olarak alıştırmanızı, bunu yaparken de, bilhassa ilk gün, öğle saatlerinde veya rüzgarlı bir günde yapmamanızı öneririm.

Düzenleyen Taşlıbahçe : 20-06-2015 saat 21:38 Neden: ek
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön