View Single Post
Eski 19-06-2015, 17:06   #13
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkapli Mesajı Göster
Sayın 'redbullah' cevabınız için teşekkür ederim.Aslında bende forumda okumuştum ve aklımda öyle kalmıştı içi dolu olacak diye. Ancak bizim buralarda aşı yapanlar ''gözün içi boş olacak orayı anaç dolduracak erkek dişi misali'' dediler de ondan sormak istedim.
Bide idda ediyorlar yaptığım aşıların %90'ı tutuyor diyorlar.
Size de hayırlı ramazanlar Allah razı olsun....
Ortaokul, lise yıllarımda amcamdan gül aşılamasını öğrenmiştim. Onun öğrettiğine ya ben yanlış anladım ya da onun bildiği de o şekilde idi. Yaptığım şekli ile gözü göze getirme gözde bulunan çıkıntıyı aldığım gözün çıkması gereken yere getiriyordum. Tabi bu şekilde yapınca gözün içi boş olsa da oradaki çıkıntı ile kaynaşınca aşı tutuyordu.

Geçtiğimiz yıl ilk defa durgun göz aşısı denedim. Karadut ve badem aşılarım tutmadı. Ancak armut aşılarında oldukça büyük başarı kaydettim. Gözü güze getirmeye gerek kalmadığı için ağaç dalının istediğim yerine aşılıyorum. Bu durumda mutlaka dolu göz olması gerekiyor. Arkadaşıma aşılamaya çalıştığım armut aşısında göz tam çıkmamasına rağmen aşıyı yapmıştım. Aşı yani kabuk tutmasına rağmen göz tam olarak çıkmadığı için göz patlaması olmadı. Kendimde aşıladığım yedi aşıdan altı, diğer ağaçta yaptığım tek aşı, başka komşuya yaptığım 4 aşıdan üçü tamamen tuttu. Bir tanesi de muhtemelen tutmuştur. Hala canlı idi.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön