View Single Post
Eski 19-06-2015, 08:44   #137
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
3,5 sene önce tohumunu çimlendirmeyi başarmıştım, Van'da güç bela hayata tutunmuştu, ölmedi ama asla ilerleme kaydetmedi. Bİr süre sonra hep bir dalı kurudu, kuruyan dalın yerine minik ve daha cansız bir tane gelerek gerilemeye bile başladı.

Taşınırken arkadaşıma vermeye kıyamadım, arabada 13 saat boyunca kucağımda tutarak köye kadar geldik. Köyde 1 ay kuru havada, yarı gölgede resmen savaş verdi hayatta kalmak için

Tarsus'a geldikten bir ay sonra da tamamen kurudu. Kurudu nasıl olsa diye kökünü çıkarıp baktım, gitmiş köklerde can yok. Sonra atmaya kıyamadım tekrar saksısına gömdüm, kış sonu ölmüş bitkinin saksısını değiştirdim o kadar üzüldüm ki onun ölümüne, elim varıp atamadım bir türlü.
Bir süre de bu saksıda kaldı, sonra o saksıya sardunya dikmek için saksıdan çıkardım yine atamadım kuru çöpü selluka saksısının dibine gömdüm bu sefer de.

Geçenlerde sellukayı sularken gözlerime inanamadım, komşusu ölmüş bitkiden sürgün geliyor Sevinçten gözlerim yaşardı. Benim ölmüş quisgualisim sürgün vermiş, ölmemiş. Mucize gibi, 8 ay ölü kaldı sonra aniden hortladı mı, uyandı mı diyeyim ne diyeyim bilemedim

Tohumunu çok isteyerek merak ederek almıştım, öldüğünü düşününce yeni tohum arayışına çıktım ama Türkiye'de bulamadım, Çin'in alibaba.com sitesinden bir iki satıcıyla çevrimiçi görüştüm sipariş vermeye hazırlanırken bu mucize gerçekleşti ve ben tohum almaktan vazgeçtim.

İşte benim minik mucizem, inşallah beni bir daha böyle korkutmaz.
Kendisi kokulu, çok güzel çiçekler açıyor, şimdilik kokulu çiçeklerinden vazgeçtim yaşasın, büyüsün yeter.

Eklenen Resimler

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön