View Single Post
Eski 18-06-2015, 22:24   #606
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili münevver hazeranlar kendiliğinden de renk değiştiriyor, geçen sene değil ondan önceki sene ben mavisinden ekmiştim o sene hepsi de mavi açmışlardı.
Aynı tohumlardan geçen sene ektiklerimde bir tek kök pembe çıktı, bu sene ise aynı tohumlardan dökülenler ben ekmeden kendileri çimlendiler bu sefer pembeler çoğalarak karşıma çıktı, inşallah seneye de beyazı olur diye içimden geçirdim.

Ortancaların bakımına gelince dediğim gibi Mart ayında sadece bir defa saçı kıbrıs vermiştim bir defa da limon tuzlu su vermiştim, onun dışında pek bir bakım yapmıyorum, suyunu bile musluktan veriyorum.
Biraz araştırma yaptım ortanca başlığında ilk sayfalarında çok güzel açıklamalar var, istersen sen de bir oku ben 2. sayfasında faydalı bilgilerin olduğunu okudum.

http://www.agaclar.net/forum/calilar/1969-2.htm

Bu arada sevgili arkadaşım hazır konumuz ortanca konusu, sana hem cevap yazıyorum hem de bir yandan sizin memleketinizin dizinin finalini izlerken bir yandan da arka plandaki bitkileri seyrediyorum, dizideki muhtarın evinin bahçesinde çok güzel çeşit çeşit ortancalar var, yakalamaya çalıştım ama tam yakalayamadım sağ tarafa doğru çok daha güzelleri vardı
fotoğraflamaya çalıştım ama istediğim pozu yakalayamadım.
Eklenti 559953

sevgili akçabardak, haklısınız hazeran çiçekleri benimde ilk ektiklerim de sadece mavisi vardı. sonra lavanta rengi gibi soluk mavi derken beyazımız da oldu inşallah dediğin gibi pembesi de olur. yoksa bunlarda ortancalar gibi toprağın durumuna göre renk mi değiştiriyorlar. yine lafı ortancaya getirdim görüyorsun demi iyice kafayı bozdum ben ortancalarla. hele bir huylarını bileyim gerisi kolay. kuzey cephesini güllerin arasını olduğu gibi ortanca dikebilirim. evet akşam bende gördüm o ortancaları, ama çekimlerin yapıldığı köy çok sulak her yerden su fışkırıyor. tam ortancaların sevdiği ortam. biraz yayla havası var. biz ise kavruluyoruz farklı bir iklim üstelik su sorunu da bodrumun yıllardır sürüp giden sorunlarından birisidir.

bende daha önce ortancalarla ilgili başlık bölümünü okudum .bu gün bir daha senin sayende okumuş ve bilgilerimi tazelemiş oldum teşekkür ederim. galiba bizim tek şansızlığımız havaların sıcak ve kuru,birazda sularımızın kireçli oluşu ne yapalım elimizden geldiği kadar uğraşmaktan başka çaremiz yok. bu gün biraz saçıkıprız suya koydum hem su dinlenmekte hem de saçıkıprıs iyice erisin yarın veya yarından sonra vermeyi düşünüyorum. gardenya ya verdim biraz umut gördüm çok mutlu oldum. sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön