Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili münevver48, maalesef burada da halıcılık ölmüş durumda. Çevremde dokuyan yok. Köylerde belki olabilir.
Ben Demirci'ye geldiğim yıllarda hemen hemen her evde halı tezgahı bulunur, evinde halısı bitmiş kadınlar yenisi kurulana kadar komşuya yevmiyeye giderlerdi. Hatta bebeğimi alır kayınvalidemin yanına iner, dokuyuşunu izlerdim. Ellerinin hareketi bile görünmezdi hızlılıktan. İlmek ilmeyi de öğrenmiştim bu arada ama kaplumbağa hızıyla tabii.
Köyde çalıştığım yıllarda da, teneffüslerde ev hanımı olan okul müdürümüzün hanımının yanına giderdim lojmana, hem izlemek hem de bir kaç ilmek atmak için. Eski günlere götürdünüz beni. Boya otu bize neleri hatırlattı.
Dün kirazlar toplanmaya başladı.  Havaların düzensizliğinden hepsi olgunlaşmamış. Sadece olgunları toplandı, devam edilecek.
Eklenti 560059
Eklenti 560060
Eklenti 560061
|
sevgili SDurul, hangi el sanatlarımızı sürdürebildik ki hepsi bir bir unutulmaya yüz tutmuş olsalarda, arada bir kendilerini hatırlatıyorlar. iyiki boyacı otu (kök boyası) nın fotoğrafını paylaşmışsın bir kez daha teşekkür ederim.eskilere gittik birlikte ne zahmetli emek isteyen sabırlı ve bir o kadar da güzel günlerdi sizinde yakından ilgilenmiş olmanız ayrıca beni sevindirdi

.
kirazlarda maşallah olgunlaşmışlar. afiyetle ve sağlıkla sevdiklerinizle tüketirsiniz. bu arada çiçekleriniz pek güzel açmışlar

sevgiler.....