Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato
Bir miktar tohumdan büyüttüğüm topraklı biber fidesi elimde kaldı, ekilecek yer yok bende mahallemde alan olur diye böyle birşey yapayım dedim.
Eklenti 560041
Sokak hayvanlarına köpek maması alma düşüncesiyle bu yola çıktım, bakalım satabilecekmiyim, biraz geç kaldım ama 
|
Düşünce çok güzel, mama verdiğiniz hayvanların su işini de iyi takip etmek gerek mamalar çabuk ve sık susatıyor. Ben daha çok çorbalık tavuk alırdım bazen de kasaplar çarşısından etlerin işe yaramayan kısımlarını ve satılamadığı için ellerinde kalan akciğer, karaciğer vs. gibi etlerden alırdım. Tek öğünlük alır almaz da hemen ulaştırırdım hayvanlara, üç dört gün idare ediyor onları. Aslında daha uzun süre de idare eder de ben kıyamazdım.
Sokak hayvanları için aldığımı söyleyince hem daha çok veriyorlardı hem daha az para alıyorlardı bir de arabaya kadar poşetleri taşımama yardım ediyorlardı.
Bagaja etlerin suyunun akmaması ve bulaşmaması için de sıkı bir koruma (kartonlar, gazeteler)

gerek.
Haftanın üç günü hayvanlara birer öğün sıkı yemek yedirirdim poşet poşet et

Kalan günleri kendiler hallederdi çöplüklerden.

Sevmediğim belediyenin sevdiğim yönü çöpleri her akşam almamasıydı. Böylece hayvanlar da çöpleri didikleyip bulduklarını mideye indirebiliyorlardı.

Bazen hizmet etmeyen belediyeler de işe yarıyor.