Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
 sevgili akçabardak,birde hazeranın pembesi var.bende yok ama akın çevremde var. tohumlarından alıp serpiştirmek istiyorum.beyaz çiçekleri ben güneş battıktan sona daha çok seviyorum. onlar bütün güzelliklerini karanlıkta gösteriyor. onun için bahçemde her zaman beyaza yer ayırırım.
ortancalar çiçekli iken demir sülfat veriliyor mu? elimde bir miktar var ama sanki şubat mart ayları gibi 15 gün arayla iki, üç defa veriliyormuş.burada bir arkadaş yıllardır üretiyor.kendisiyle görüşmedim fırsat bulursam bir ziyaret etmek istiyorum. yinede size de sormuş olayım acaba bu konuda bir bilginiz var mı? şimdilik ben sularını dinlendiriyorum ve dinlenmiş suya bir küçük parça (nohut) kadar limon tuzu koyuyorum. ha birde onlar için çam ağaçlarının altından topladığım topraklardan bir karışım yaptım. hatta çam kabuklarını bile ufalayıp toprağının dibine koydum. arkadaşım ben elimden geleni yapıyorum. eksiğim var mı diye didik didik araştırıyorum.sevgi desen biraz galiba abartıyorum  gerçi şimdilik durumları iyi ama önemli olan hastalandıktan sonra derman aramamak  demi. sevgiler  .
|
Sevgili münevver hazeranlar kendiliğinden de renk değiştiriyor, geçen sene değil ondan önceki sene ben mavisinden ekmiştim o sene hepsi de mavi açmışlardı.
Aynı tohumlardan geçen sene ektiklerimde bir tek kök pembe çıktı, bu sene ise aynı tohumlardan dökülenler ben ekmeden kendileri çimlendiler bu sefer pembeler çoğalarak karşıma çıktı, inşallah seneye de beyazı olur diye içimden geçirdim.
Ortancaların bakımına gelince dediğim gibi Mart ayında sadece bir defa saçı kıbrıs vermiştim bir defa da limon tuzlu su vermiştim, onun dışında pek bir bakım yapmıyorum, suyunu bile musluktan veriyorum.
Biraz araştırma yaptım ortanca başlığında ilk sayfalarında çok güzel açıklamalar var, istersen sen de bir oku ben 2. sayfasında faydalı bilgilerin olduğunu okudum.
http://www.agaclar.net/forum/calilar/1969-2.htm
Bu arada sevgili arkadaşım hazır konumuz ortanca konusu, sana hem cevap yazıyorum hem de bir yandan sizin memleketinizin dizinin finalini izlerken bir yandan da arka plandaki bitkileri seyrediyorum, dizideki muhtarın evinin bahçesinde çok güzel çeşit çeşit ortancalar var, yakalamaya çalıştım ama tam yakalayamadım sağ tarafa doğru çok daha güzelleri vardı

fotoğraflamaya çalıştım ama istediğim pozu yakalayamadım.