View Single Post
Eski 17-06-2015, 21:58   #604
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sevgili münevver Ortancalar çok ilginç gerçekten, hem çok hassas hem çok güçlü bir bitki ikisi bir arada..
Bu sonuca nereden mi vardım. Geçen yıl kocaman bir saksı üzerinde çiçeğiyle..Tek suçum saksı değişmek oldu..biraz bozulurken acaba güneş mi istiyor dedim halbuki güneşi hiç sevmezmiş..derken bitti sanıp kışın dışarıda bıraktığım saksıda bu bahar tekrar uyandı, şu an fide halinde. Ben onu üstü kapalı çok az güneş alan tamamen gölgede sayılır bir yerde tutuyorum ve ödüm kopuyor kıpırdatmıyorum yerinden..

sevgili asmalıtepe, bende katılıyorum güçlü olduklarına, ama bazı bitkilerin isteklerini bilmek gerekiyor.bu güzellerde toprağından tut suyuna kadar biraz seçici. hatta havası güneşi rüzgarı bile çok önemli, işte bu isteklerini bildikten sonra yetiştirmesi biraz daha kolay olur diye düşünüyorum.inşallah başarabilirim.gardenya gibi olursa işim biraz zor gibi görünüyor. ortanca çeliklerinin durumu iyi hatta içlerinden tomurcuk bile yapan var. kısmet olur da açarsa koyu pembe açacak sürpriz başka bir renk çıkmazsa

abla sizde su kireçli mi? aslında hiç güneşsiz de olmuyor. ala gölgede daha iyi geliştiği veya çak az sabah 1-2 saat akşam veya sabah güneşi alabilir diye yazmışlar.hangisine uygun yerin varsa orada bırakabilirsin. kışında koruma altına alınacağını yoksa çiçeksiz bir yıl geçireceğini yine ustalar bilgilendirmişler.dilerim sende ortancanın bol çiçeklerini görürsün bizimle de fotoğraflarını paylaşırsın.sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön