Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
 sevgili akçabardak,birde hazeranın pembesi var.bende yok ama akın çevremde var. tohumlarından alıp serpiştirmek istiyorum.beyaz çiçekleri ben güneş battıktan sona daha çok seviyorum. onlar bütün güzelliklerini karanlıkta gösteriyor. onun için bahçemde her zaman beyaza yer ayırırım.
ortancalar çiçekli iken demir sülfat veriliyor mu? elimde bir miktar var ama sanki şubat mart ayları gibi 15 gün arayla iki, üç defa veriliyormuş.burada bir arkadaş yıllardır üretiyor.kendisiyle görüşmedim fırsat bulursam bir ziyaret etmek istiyorum. yinede size de sormuş olayım acaba bu konuda bir bilginiz var mı? şimdilik ben sularını dinlendiriyorum ve dinlenmiş suya bir küçük parça (nohut) kadar limon tuzu koyuyorum. ha birde onlar için çam ağaçlarının altından topladığım topraklardan bir karışım yaptım. hatta çam kabuklarını bile ufalayıp toprağının dibine koydum. arkadaşım ben elimden geleni yapıyorum. eksiğim var mı diye didik didik araştırıyorum.sevgi desen biraz galiba abartıyorum  gerçi şimdilik durumları iyi ama önemli olan hastalandıktan sonra derman aramamak  demi. sevgiler  .
|
Sevgili münevver Ortancalar çok ilginç gerçekten, hem çok hassas hem çok güçlü bir bitki ikisi bir arada..
Bu sonuca nereden mi vardım. Geçen yıl kocaman bir saksı üzerinde çiçeğiyle..Tek suçum saksı değişmek oldu..biraz bozulurken acaba güneş mi istiyor dedim halbuki güneşi hiç sevmezmiş..derken bitti sanıp kışın dışarıda bıraktığım saksıda bu bahar tekrar uyandı, şu an fide halinde. Ben onu üstü kapalı çok az güneş alan tamamen gölgede sayılır bir yerde tutuyorum ve ödüm kopuyor kıpırdatmıyorum yerinden..