Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
 sevgili aleydi, küpe çiçekleri biraz nazlı, benimkiler bu yıl üçüncü yılın içinde bakalım bu yaz nasıl geçecek. kuru havayı sıcağı direk güneşi hiç sevmiyorlar.bizim buralar yaz aylarında malum kavurucu sıcaklar çok oluyor. bende bu kavurucu sıcaklardan korumak için bir sininin içine çakıl taçları koydum ve taşları örtecek kadar su dolduruyorum. böylece onlara nemli bir ortam yaramış oluyorum. fakat sizin oralar bize göre çok serindir. baksanıza daha kırlar bile yemyeşil çiçek dolu.bu arada kır çiçeklerine ve hazeranlar harika açmışlar. küpe çiçeklerinden söz ediyorduk.ben topraklarına bahane buluyorum. hazır aldığımız çiçeklerin çoğu torf da dikiliyor. torf susuz kalınca bir daha içine su işlemiyor. çok fazla verirsen de kökü çürüyor. en güzeli kendimiz toprak hazırlamamız gerekiyor.iyi bir yanmış çiftlik gübresi ve bahçe toprağını karıştırıp kullanabilirsin.eğer yakınında orman veya ağaçlık bir alan varsa oradan topladığım orman gübresi özellikle çam ağaçlarının altından alacağın toprak da küpeliler daha mutlu çiçek açacaklardır.inanmazsınız ama bazen iyice yanmış çiftlik (2,3)yıllık hiç bir şey koymadan direk çiçeklerimi dikiyorum. hiç sorun olmuyor. sevgiler.
|
Bende katılıyorum sana. Özellikle bizim aldığımız çiftlik gübreleri, zaten toprak karışmış durumda. O yüzden toprağa bile gerek kalmaya bilir. Artık daha dikkatli olacam. Dediğin gibi, baya narinler. Bir günde solup gidiyorlar. Bir tanesini zor kurtardım.Biri öldü. Bu sonuncudanda çok ümitli değilim. Bugün açan için de çok mutluyum ******

.Olmazsa yeni saksı alıp verandaya asayım. Çatıdan, sadece sabah güneşi alır.
Hazeranlar harika getirip diktim. Kır çiçeklerini yaşatmak zor. Olmazsa 10_15 gün sonra gidip oradaki üst topraktan almak lazım tohumlar karışmıştır

. Bir daha ki sefere toprağı, diğer otları inceleyim biraz. Bütün yabani otları bahçeye taşımayım

.Hiç işim yok, duramıyorum

.Sevgiler.