View Single Post
Eski 17-06-2015, 17:18   #602
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Beyaz hazeran karşıdan bukadar mı güzel durur... değişik bir çiçek sanmıştım benim beyaza karşı ayrıca bir ilgim var, nerede beyaz görsem çok hoşuma gidiyor.
Ortancaların bakımı gardenyanın bakımı gibi, güneşli yerleri hiç sevmiyor yarı gölge ya da tam gölgede çok daha iyi gelişiyorlar, yaprakları sararmaması için ben demir sülfat (saçıkıbrıs) verdim bir defa düzelmişlerdi ama ben devamını getirmedim tekrar sararmaya başladılar, bizim sularımız da çok kireçli.
Kolay gelsin sevgiler.

sevgili akçabardak,birde hazeranın pembesi var.bende yok ama akın çevremde var. tohumlarından alıp serpiştirmek istiyorum.beyaz çiçekleri ben güneş battıktan sona daha çok seviyorum. onlar bütün güzelliklerini karanlıkta gösteriyor. onun için bahçemde her zaman beyaza yer ayırırım.

ortancalar çiçekli iken demir sülfat veriliyor mu? elimde bir miktar var ama sanki şubat mart ayları gibi 15 gün arayla iki, üç defa veriliyormuş.burada bir arkadaş yıllardır üretiyor.kendisiyle görüşmedim fırsat bulursam bir ziyaret etmek istiyorum. yinede size de sormuş olayım acaba bu konuda bir bilginiz var mı? şimdilik ben sularını dinlendiriyorum ve dinlenmiş suya bir küçük parça (nohut) kadar limon tuzu koyuyorum. ha birde onlar için çam ağaçlarının altından topladığım topraklardan bir karışım yaptım. hatta çam kabuklarını bile ufalayıp toprağının dibine koydum. arkadaşım ben elimden geleni yapıyorum. eksiğim var mı diye didik didik araştırıyorum.sevgi desen biraz galiba abartıyorum gerçi şimdilik durumları iyi ama önemli olan hastalandıktan sonra derman aramamak demi. sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön