View Single Post
Eski 16-06-2015, 18:26   #639
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili asmalıtepe, hiç sıkılır mıyım? kaç gündür giremiyorum siteye, asıl o zaman sıkılıyordum. tekrar bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. o pembe sarmaşık benim çıldıran sarmaşık gülüm. fotoğrafını eklediğin ise ısparta gülü çok güzel koku vardır. fidanlar küçük olduğu için çiçeklerde küçük açacaklar ama ilerleyen yıllarda kocaman goncaları olacaktır. çelikler keşke sabit yerlerinde dursaydı ama olan olmuş. belki içlerinden tutan olabilir. aslında bu kadar fire vermemesi gerekiyordu. çeliklerin dalları iyice kararmışsa kurumuş demektir. ama bazen üstten kuruyup alttan sürgün de verebiliyor. en zor günlerini yaşıyorlar. kuruyanlar kurumayanlar bundan sonra kendisini iyice belli edecektir. hasekiler için gübre konusunda bir şey diyemiyorum. her konuştuğumuzda belirtiyorum. yanmış çiftlik gübresinden başka gübre kullanmıyorum diye ablacım. tabi sizi de anlıyorum. elinizin altında her zaman gübre bulmak kolay olmuyordur. yalnız haseki küpesi üsten yapraklardan hastalansa bile kalıcı oldukları için (rizomlu) yapraklar kurur seneye aynı yerden tekrar sürgün verecektir. bu arada siz olgunlaşan tohumları alın kapsüllerin sararmaya başladıysa koparıp kapsülün kurumasını ve içinden siyah çörek otuna benzeyen tohumlarını saklayabilirsin **** direk şimdi toprağa eke bilirsin. seneye bolca hasekin olur.sevgiler.
Yok o kadar kötü değil hem de bir saksım daha var ya.. tamam yanmış gübreyi torbayla çiçekçiden almıştım idareten. Sonbaharda traktörle alınıyor o bitmişti. Mecburen çiçekler için tekrar çiçekçiden alıyorum ilk torbalardan tam gübre çıkmıştı ama son aldıklarım hileli çıktı leonardit daha ucuz ya katmışlar.

Hatta yüzüne vurdum satıcının kabul etti onun da besin olduğunu söyledi . Tamam besin ama sonuçta onun fazlası minik çiçeklere zararlıdır.

Ben de çabukça toprağını değiştim, rahatlarsa tahminimde yanılmamış olacağm.

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön