Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe
Hoşgeldin ablam biryere gitme yaa. İyi ki geldin.
Anlatayım sıkmazsam: Güller yeni yerlerinde iyi sayılırlar. iki günde bir suluyorum orada olsam hergün sulayacağım da. Bunlar köklü gelenlerdi.
Hatta pembe sarmaşık iki gül açtı.
Çelikleri hiç sorma umutsuz vaka sanırım. Orada hatamı da biliyorum direk güneşe çıkarmıştım hem de yerinden oynatmak kötü gelmiştir.
Pasiflorenim yavaş yavaş sarılacak yer arıyor.
Hasekilerin durumu bir gün de değişti ben de anlamadım. Gittim ki hafif yana yatmış gibi ve bir dalında sararma ve siyah lekelenmeler çiçeklerin saplarında da siyahımsı kahverengi mini mini bit görünümleri gördüm sanki.
Ama seninle konuştuktan sonra acaba gübreden mi dedim.Aldığım yanmış gübrede leonardit katkısı var. Ona bağlayarak hemen toprağını değiştim itinayla. İnşallah toparlar ne diyeyim. Sevgiler ve selamlar..
|

sevgili asmalıtepe, hiç sıkılır mıyım? kaç gündür giremiyorum siteye, asıl o zaman sıkılıyordum. tekrar bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. o pembe sarmaşık benim çıldıran sarmaşık gülüm. fotoğrafını eklediğin ise ısparta gülü çok güzel koku vardır. fidanlar küçük olduğu için çiçeklerde küçük açacaklar ama ilerleyen yıllarda kocaman goncaları olacaktır. çelikler keşke sabit yerlerinde dursaydı ama olan olmuş. belki içlerinden tutan olabilir. aslında bu kadar fire vermemesi gerekiyordu. çeliklerin dalları iyice kararmışsa kurumuş demektir. ama bazen üstten kuruyup alttan sürgün de verebiliyor. en zor günlerini yaşıyorlar. kuruyanlar kurumayanlar bundan sonra kendisini iyice belli edecektir. hasekiler için gübre konusunda bir şey diyemiyorum. her konuştuğumuzda belirtiyorum. yanmış çiftlik gübresinden başka gübre kullanmıyorum diye ablacım. tabi sizi de anlıyorum. elinizin altında her zaman gübre bulmak kolay olmuyordur. yalnız haseki küpesi üsten yapraklardan hastalansa bile kalıcı oldukları için (rizomlu) yapraklar kurur seneye aynı yerden tekrar sürgün verecektir. bu arada siz olgunlaşan tohumları alın kapsüllerin sararmaya başladıysa koparıp kapsülün kurumasını ve içinden siyah çörek otuna benzeyen tohumlarını saklayabilirsin **** direk şimdi toprağa eke bilirsin. seneye bolca hasekin olur.sevgiler

.