[
Eklenti 559532
Boya otu, kökünden kök boya yapılıyormuş. İlçemiz halıcılığı ile tanınmış ve eskiden bu bitkinin kökü ile boya yaparlarmış.
Eklenti 559533
Boya otunda uğur böceği.
Eklenti 559534[/QUOTE]

sevgili SDurul, o boya otunun kendisini bilmem fakat kökünü iyi bilirim. bizde de halıcılık vardı bir zamanlar...... işte o kök boyası çok çok meşhur bir boya idi en güzel kırmızı ve tonları kök boyasından yapılır. kök boyasından yapılan halıların değeri daha yüksek fiyatlara satılırdı. ayrıca halı dokumasını da bilirim. bizim halılar Milas halısı diye bilinir.kök boyası ve pek çok otlardan boyanarak dokunan halıların rengi ve görselliği başka güzeldir. tabi değeri de öyle.yıllarca kullanırsın değerinden hiç bir şey kaybetmez. daha artar. şimdi kalmadı. hele elde boyama kök boyası yok denilebilinir. olanlarda kimyasal boya fabrikasyon hazır yün sadece dokuması el emeği oluyor. biraz bu konuda sayfanı meşgul etmiş oluyorum fakat bir zamanlar her evin ekmek teknesi olan halıcılık maalesef unutulmaya yüz tutmuş durumda. yazmasam kendimi suçlu gibi hissederdim. bende o halının parasıyla bir zamanlar aileme katkıda bulundum. ne güzeldi işsiz hiç bir hanım yoktu.her evin tezgahı geçim kaynağı halıcılık idi. inşallah sizin demirciler halıcığı unutulmamıştır. oraların halıları da bir başka güzeldir.emeğe her zaman saygı duyan birisi olarak bu konuyu es geçemedim

.
ayrıca tarla sarmaşığının kokusu ve çiçeği çok hoş oluyor. bizde bağcık diyoruz. ele geçirmesin yanında bir başka bitkiyi sarıp sarmalıyor gelişimini de engelliyor.biraz arsız bir bitki barınmasına izin vermemek en doğrusu galiba sizin yaptığınız gibi. bu arada ellerinize sağlık cevizler kirazlar çok güzel görünüyor. sevgiler