Bu konuyu okuduktan sonra evdeki atıkları değerlendirme fikri mantıklı geldi.Yalnız şöyle bir sorun var em kullanılarak ev ortamında gayet sağlıklı yapılabiliyor kokuda olmuyor zaten apartman ortamında en önemli şeydir koku.
Bu işlemi em kullanmadan apartmanda ,balkonda yapsak koku oluşmadan nasıl yaparız ne gibi madde kullanabiliriz em yerine bi yerde gözüme çarptı kuru mayadan bahsetmişler.
Ayrıca bu organik atıkların arasına toprak koymamız söylenmiş şehir ortamında toprak bulmak zor toprak yerine torf koysak olmaz mı?Organik malzemesi bol toprak olacağına organik malzemesi bol torf elde etmiş oluruz.
Bu konuyu neden kompost bölümünde sormadın diyen olabilir cevap vereyim atıkları şu an itibari ile değerlendirmeye başlamak istiyorum.Bir konudada soru sormadan önce o konuyu okumak istiyorum çünkü aynı soru daha önce defalarca cevaplanmış olabilir buda can sıkıcı olabiliyor.Kompost ve emzim konularınıda okuyacağım ondan sonra oralarda daha fazlaca sorularım olacak.
Aslında em alıp kullanmayı ve bukashi topu yapmayıda düşündüm ama fiyatlar çok artmış o paraya değeceğini düşünmüyorum.Ürün rabet görmeye başladığı için sanırım bu artış.
Dün aradım Ankara merkezi em1 90 tl+kdv ema 22 tl+kdv dediler.Ağaçlar net üyelerine indirim yapıyordunuz şu anda varmı öyle bir şey dedim anlam veremedim ama verdiği cevap şuydu.Şu anda öyle bir şey yok geçen hafta 200 lt gönderdik onlarla.Bende fazla uzatmadım ve kapattım ema alsak bile kargoyla 33-35 tl ye gelir.1 lt tki humik asit kargo dahil 10 tl ye kapıya geliyor 1 lt ema 35 tl e ikisi ne alaka diyen olabilir karşılaştırma sebebim şu ikiside toprak için çok gerekli aşşağı yukarıda aynı değere sahip olduğunu düşündüğüm ürünler(fiyat olarak).Şahsi fikrim 35 tl ema alacağıma 10 tl hümik asit alıp kullanmak daha faydalı.
Geçtiğimiz sayfalardaki gibi site üyelerine 10 tl olsa alınabilir fiyatta idi biz ev kullanıcısıyız o yüzden pahallı geliyor 1 lt yerine 250 cc-500 cc de yapılabilirdi hatta em1 de 250-500 cc yapılsa iyi olurdu aslında sonuçta ürünle tanışmak amacıyla alım yapacağız.
|