Balkondaki ortancalardan çiçeklenenler. Daha önce yazmıştım sanırım şu ana kadar çelik alıp ta hala yaşayan ortanca oranı üçte bir. Onlarda da külleme var. Hafta sonu topas aldım ilaçlama için ancak vakit bulup ta ilaçlayamadım.
Bu arada dün itibarı ile patlıcan - domates - marullar oldukça toparlamış. Biberler fena değil. Bakliyatların çoğu yağmur ve bizim ekibin çok dibe gömmesi sonucu çıkamamış. Naylon altına aldığımız karpuz ve kavunlardan da çıkmayan ocaklar vardı tek tük. Eksik kavun-karpuzlara ocaklarda fazla olanlardan dikkatlice aktardık. Etkinlikten gelen bardakta yetiştirdiğim ali baba ve çekirdeği oyalı karpuzları da toprağa aktardım. Bakliyatları da eksik kalan yerleri tekrar tohum koyduk. İşlerimiz hayli var daha...
Dahlialar maşallah çok iştahlı, gelişmeye devam ediyorlar.
En güzel renkli iki gazania mızı kökleyerek çalmışlar. Ne demeli bilemedim. İçimden dedim de... Hanım çok üzüldü, o renkleri hiç görmemiştik, genelde turuncu renk hakimdi etrafımızda gördüklerimizde ve bizdekilerde.
Sarımsakların toprak üstleri sararıp devrilmeye başlamış, sanırım oldular artık. Biraz daha bekleyelim de kış için iyice şişsinler toprak altında.