Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasminewise
Merhabalar,
Yaz doneminde balkonumda cicek yetistiriyorum. Ilk olarak turuncu renkli yildiz cicegimde boceklenme oldugunu farkettim. Farkettigimde boceklenme saksinin her yerinde bulundugu icin o cicegimi maalesef attim. Bir baska saksida ise gecen yildan biriktirdigim aksam sefasi tohumlarimi yetistiriyordum. Yaklasik 20-25 tane tahum ekmistim ve hepsi de cikti. Ama bugun 2 tanesinde ayni boceklenmeden oldugunu farkettim. Yardim edebilir misiniz lutfen?
1. Bu bocekler nedir ve neden olur?
2. Boceklenen kisimlari kesip atsam kurtulabilir miyim? Ne yapmaliyim?
3. Balkonumda feslegen, taze sogan, kirmizi-turuncu renkli papatya turu bir cicek ve acelya da var. Onlarda henuz bocek gormedim. Onlara da gecer mi? Ilk boceklenen yildiz cicegine en uzak konumda yer alan saksi da aksam sefasi saksisiydi.
Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.
|
Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz. Bu zararlılar yaprak biti, bahçelerde balkonlarda yaygındır. Bazen karıncalar bile onları yapraklara taşır, aralarında ekolojik işbirliği vardır

.
Görülen yaprakları eğer çok kötü değillerse ya da mantari hastalık yoksa kesip atmanıza gerek yok. Eğer vaktiniz varsa hafif sabunlu ıslak bezle yaprak altlarını silerek mekanik mücadele ile başlayabilirsiniz.
Bilgi ve mücadele için
Ev yapımı ilaçlar bölümünden yararlanabilirsiniz. Konuda yazıyor ama benim tekrar hatırlatmak istediğim; böcekleri görür görmez fıs fıslara

başlayın ve çok ara vermeden ilaçları dönüşümlü kullanın. Ayrıca Mine hanımın diğer önemli uyarılarını da uygularsanız başarılı olursunuz.