View Single Post
Eski 10-06-2015, 11:52   #227
futuuu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Sayın Tarku,

Konya'da Karadiğin köyü civarında 3300 m2 ufak bir tarlam var. Burada şimdilik hobi, önümüzdeki bir kaç sene içinde ticari amaçlı bir şeyler yapmak istiyorum. Tarlamın suyu ve elektriği olmadığından şimdilik traktör yardımıyla su taşımayı seçtim zira etrafta ufak tefek su kaynağı oldukça çok, hatta tarlama 350 m mesafede bir sulama havuzu da bulunmakta. Aylık maksimum su ihtiyacımın 50-60 tondan fazla olmayacağını düşünmekteyim.

Size sorum kalıcı bir sulama sistemiyle ilgili. Su ihtiyacımı da dikkate alırsak sizce bir derin kuyu kazdırmalı mıyım? Bölge oldukça sulak, dediğim gibi her yerde ufak tefek su kaynağı bulunmakta. Konuştuğum bir çok kişi max 20 m de su bulursun dediler. 50-55 m lik bir kuyu maliyeti ne civarda olabilir sizce. ve diyelim böyle bir kuyuyu açtırdım, traktör kuyruk mili ile böyle bir kuyudan su çekebilir miyim? (traktörüm eski ama güçlüdür). Ya da 12-17 beygirlik bir pancar ya da lombardin motorla sorunu çözebilir miyim?

İkinci opsiyon ise bir keson kuyu. Sizce böyle bir kuyu işimi görür mü? Ve bu kuyuların maliyetleri ne civardadır acaba? Ve yine böyle bir kuyudan traktör ile su çekebilir miyim?

Tarlam tabanından zaman zaman su akan ya da akmış bir vadinin yamacında hafif meyilli ve vadi tabanından max 20-30 m yükseklikte.

Tavsiyeleriniz benim için değerli olacaktır, şimdiden çok teşekkür ederim.

futuuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön