Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
sevgili asmalıtepe, hanımelinin burnumu uzatsam kokusunu duyacak gibiyim. sakız ve diğer sardunyalarınada maşallah. yalnız sedumların altındaki yapraktan mı üretiyorsun yoksa çelik mi? merak ettim. sanki yaprak gibi geldi. alttaki dal sardunya çeliklerin saksılarına da bir avuç kadar keçi gübresi koyarsan, sana dua ederler. bitlerle aranız nasıl biraz baş ettiniz mi? sevgiler.
|
Özür dilerim mesajını cevaplamakta geciktim çünki iki günden beri Asmalıdaydım. Orada sabahladık.
Hanımelleri güzel oldu iyi gidiyorlar, yanlarına ikişer kök daha aldım diktim ki bu tarh sade hanımeli olsun diye..Beklesem iki seneye yayılırdı belki ya sabredemedim. Bu yeniler sanki farklı bir cins gibi duruyorlar. Ama beyaz sarı olduğunu söylediler..
Allah razı olsun Sedumların artık gübreye ihtiyaç duyduklarını nedense düşünemedim. Çok küçük oldukları ve asıl yaprakları da çıkmadığından şaşırtmayı düşünmedim ama dediğin gibi oldukları yerde gübre verilirdi.
Hemen vereceğim sağol canım.
Sardunyaların sadece dikdörtgen saksıdakiler yapraktan diğerleri çelikten..Ama biraz yavaşlar. Gübreli topraktalar ayrıca.
Neyse, bak gene ne geliyor sana...Bunlar ne kadar mahcublar annesi başları hep yerde ama bolca çiçeklendiler, tohum kapsülü vermeye başladılar..
Ben de utangaç yüzlerini görmek için elime alıp kendime baktırıyorum onları.
Sevgiler ve selamlar..