Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 08-06-2015, 10:12   #420
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bir tabak çilek ile bahçemizin ilk mahsulünü yemiş olduk. Çürüyen yok, çam iğneleri çileklerin toprağa değmesini engelleyerek görevini yapmış gözüküyor.

Üzeri naylonla muntazam örtülen karpuz- kavunlar çıkmaya başlamış. Öylesine örttüğümüz dört sıra beyaz barbunya-kuru fasulye ise fire vererek topraktan çıkıyor. Açıkta bırakılan hıyar, bakliyat ve etkinlikten gelen kabaklar sanırım topraktan çıkamayacak. Taze fasulye, börülceler tek-tük çıkabilmiş. Etkinlikten gelen darılarda ise neredeyse çıkmayan yok.

Çarşambadan itibaren yağmurlar bitiyor. (deniyor ama bakalım artık hayırlısı ) Aynı gün yayla evinin temizliği olacak. Duruma göre bahçede eksik kalan yerlerin ekim-dikimini zaman yettiğince tamamlamalı.

Ortancalara oksijenli su - elma sirkesi işe yaramamış gibi duruyordu. Baharda ağaçları ilaçladığımız bordo bulamacını görünce bir lt. suya çay kaşığının ucuyla karıştırarak ortancaları ilaçladım. Bir saat sonra yağmur yağdı

Dahliaları üşenmedim saydım, 90 tane ocak var, sadece üçünde toprağın üzerine çıkan bir şey yok. Daha önceden gübreleyemediğim çoğu dalyanın kenarlarını hafif çapalayıp gübrelerini verdim. (Şimdi aklıma geldi ön taraftaki 10 lu grup kaldı yine )

Yağmur birden bardaktan boşanırcasına yağmaya başladı. Granül gübre çuvalını kapının önüne koymuştum, üzerindeki balkon çıkıntısı sanki yokmuş gibi ıslanmış çuval, sanırım etkinliği azalacaktır. Yağmurla birlikte ufak tefek dolu da yağınca yüreğimiz ağzımıza geldi yan komşularla birlikte ama şükür ki devamı gelmedi.

Evdeki menekşe fidelerini de toprağa aktarabildik sonunda, birkaç bardak arada kalmıştır muhtemelen. Alyssumların kalanlarını aktaramadan saksısıyla geri getirdik.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön