View Single Post
Eski 07-06-2015, 04:05   #179
ayhanykaya
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-07-2014
Merhaba

Yeni aldığım Sarracenia'nın avlanma ve sinidirme sistemi hakkında öğrenmek istediğim bir şey var.
Bitki yaklaşık üç haftadır bende. İstanbul'da bahçemde duruyor. Nem zaten iyi ve mümkün olduğunca ışık görüyor (imkanlar sebebiyle ortalama 4 saat artı ayna desteği ). Bu hafta bir böceği, huninin ağzında gördüm. Ağızdaki aromaya dadandı, içeri doğru ilerledi ve pat diye dibe düştü. Yine başka bir sineğin üst yaprağın alt kısmında aromadan yiyerek delikten aşağı düştüğünü gördüm. Ben yavaş yavaş aşağı yürüyeceğini düşünüyordum.

1-Bitkinin içini göremesem de ışığın yansıması sebebiyle düştüğü dip noktanın kuru olduğu anlaşılıyor. Halbuki ben en azından düştüğü noktada su olduğunu -olması gerektiğini- düşünüyordum. Bitki, şekli itibariyle Alata'ya benziyor. Forumda okuduklarımdan anlıyorum ki içine su ekleyebileceğim bir tür değil. Bitkinin renkleri, şekli, ortalama 15cm civarı boyu, ağız kenarlarındaki aromanın ıslak duruşu vs özelliklere sahipken, içinde olması gereken, sindirime yarayan suyu herhangi bir sebeple üretmemiş-üretememiş olma ihtimali var mıdır?

2- Youtube'da bitkiyle ilgili videoları izlerken bitkinin ağız kısmında bulunan, böceğin ilgisini çeken alaşımın böceği sarhoş ettiğini duymuştum. Böcek gerçekten sarhoş oluyor ya da bayılıyor mu? Daha önce bahsettiğim olayda böceğin düşüşünün çok ani olduğunu gördüm ve merak ettim.

Düzenleyen ayhanykaya : 10-06-2015 saat 22:28
ayhanykaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön