Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Elinize sağlık sevgili akçabardak, en sevdiğim şeydir yaprak sarması  . Benimde yapraklar daha fazla büyümeden sarmam lazım. ilk defa konserve hallerini görüyorum. Çiğ olarak mı kaynattınız, ne kadar süre kaynatıyorsunuz. Ne kadar süre de tüketmek lazım. Sevgiler
|
Teşekkür ederim sevgili aleydi, sarma olup ta sevilmez mi... biz de çok seviyoruz, hele zeytinyağlısı çerez gibi gidiyor.
Bu yöntemi 3-4 senedir yapıyorum, yaz gelince bizim buralarda konu komşu, eş dost, kahveye, çaya gelir gideriz biribirimize o yüzden hazırda olunca çok rahat ediyorum, pek keyifli oluyor.
Sevgili aleydi sarıldıktan sonra pişirmeden kavanozlara diziyorum, suyunu, tuzunu ve yağı da koyduktan sonra sıkıca kapatıp büyük bir tencereye su koyup kavanozları kaynatıyorum, fokurdamaya başlayınca bir saat kadar kaynatıyorum, yaprağının pişme durumuna göre değişir, bazı yaprak normalde çabuk pişer, bazı yaprak biraz daha geç pişer.
Benim yaprağım yumuşacık normalde yarım saatte pişecekse kavanoza koyduklarımı yarım saat daha uzatıyorum.
Sizin yaprağınızı siz kendiniz ne kadar zamanda piştiğini bilirsiniz ona göre biraz daha uzatırsınız.
Ne kadar zamanda tükrtilir sorusuna şöyle diyeyim gelen giden eksik olmadığı için pek fazla beklemiyor, en fazla bir ay bekletebiliyorum çoluk çocuk gelince birer birer açılır, belki daha da fazla bekleyebilir diğer konserveler gibi.
Darısı sizin yaprakların sarılmasına, kolay gelsin, sevgiler.