View Single Post
Eski 06-06-2015, 18:47   #353
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imparator053 Mesajı Göster
Arkadaşlar Merhaba,

Çileklerim kurumaya başladı Ya da farklı bir durum var. Tüm yaprakları kızarıyor. Resimlerini paylaşıyorum. Sabah akşam sürekli suluyorum. Sabah 3 litre akşam 1,5 litre (Sulama borusu çalışmadığı için yarısı sulama borusundan diğer suyu topraktan döküyorum.)

Acaba yapraklarını budamam gerekir mi? Çünkü benim köklerim çok yapraklı. Bunun bir ölçüsü var mı?

Ayrıca çiçek açan köklerimde var. Kuruyo olsa çiçek açar mı? Böyle giderse sistem kopmle söküp yeniden yapacağım. 90 kök çileğimin böyle solmasını izlemek moral bozucu.
Çok fazla suluyorsunuz,gece sakın sulamayın yapraktan hiç sulamayın zaten benim başıma geldi mantar kapar çilekleriniz sabah erken veya akşama yakın sulayın.Son zamanlardaki araştırmalarım sonucu sabah sulanan bitkiler akşam sulananlardan baya sağlıklı oluyor.

Öğlen vakti bayılan çileklere akşam üstü basarsanız suyu yanlış olur suya ihtiyacı olup olmadığı sabah daha net belli olur.Ben 3-4 günde bir suluyorum ama sulamam uzun sürüyor gidip gelip su döküyorumki toprak emsin diye.Sizin sulama sistemi neden çalışmıyor anlamadım aslında güzelce anlatmıştık.Sulama en önemli nokta.Resimlere bakıp teşhis koyacak kadar bilgim yok.Ama şunu söylemeliyim sadece torf kullandıysanız inşallah öyle değildir vitaminsizlikten o halde olabilirler zaten sadece torfta sulamanın düzgün olmamasıda normal olur.

Tecrübelerime dayanarak o boruyu sökmeniz dikmekten çok fazla zor olacak haberiniz olsun.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön