View Single Post
Eski 06-06-2015, 08:34   #513
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Bahçenizi ilk defa gezme şansım oldu. Güie güle oturun. Şimdiden oldukça yol kat etmişsiniz. Kimbilir zamanla daha ne güzellikler görecek bu bahçe...

Bir mesajınızda Eskişehir ikliminde yetişebilecek kokulu bitkilerden bahsetmişsiniz. Aklımdakilerden bir kaç tanesi:
Çalılar: leylak, filbahri, abelya, Lonicera fragrantissima
Sarılıcılar: sweet autumn clematis, clematis armandii

Kolay gelsin.
Ne iyi ettiniz bahçeme uğramakla. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Forumdaki arkadaşlarımın desteğiyle (hepsi sağolsunlar), forumda okuduklarımla, biraz bilgi edinebildim.

İlk hallerine göre bahçe biraz değişti. Daha çok bitki edindim. Gerek tohum gerek fide. Biliyorsunuz karasal iklimde, her türü yetiştirmek mümkün olamıyor Çevremde görmediğim bitkilerin arkadaşların bahçelerinde yetiştiğini görünce şaşırdım, mutlu oldum. Biraz da çevreme daha dikkatli bakmaya başladım. Daha önce yan komşum da olan bitkiyi , fark etmediğimi gördüm. Çiçekleri seviyordum, daha çok sevmeye başladım.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Söylediğiniz bitkilere bakarım. Eskişehir deki seralarda yeterli değil. Clematisi soruyorum bilmiyorlar bile. Aslında soğuğa dayanıklı bir türü bilip getirmeleri gerek. Belki de mevsimlikleri satmak, onların işine geliyor. İnsanlar her yıl yenilemek zorunda kalıyorlar. Bende daha önce öyle yapıyordum. Şimdi kalıcı bitkilere, çalılara yöneldim.Çok teşekkür ederim desteğiniz için, görüşmek üzere sevgiler.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön