Zaten bahçe yapmaya karar vermiştik ama bir türlü gerçekleştiremedik. Bu sene de bahçeyi kayınvalideme kaptırdık. Azıcık bir şeyler ekeceğim derken bahçenin heryerini sebzeyle doldurdu. Eh bunada şükür, bizde bahçeden taze taze koparır yeriz artık

Kıyıda köşede bazı çiçeklerimiz var ama düzenli değil. Bir de iklim şartları var, her çiçeği yetiştiremiyoruz. Mesela yasemin ve selluka yetiştirmeyi çok istiyorum ama kışın donar diye niyetine bile girmiyorum. Bir de yetişen bitkileri çok kolay kesebilen bir kayınpederim var

Açık balkonumu saran kocaman yetişmiş, acem borusu sarmaşığım ve çekirdeksiz üzümüm vardı. Evimizi tadilat yaptırdığımız sırada ikisini de kökünden kesivermiş
Neyse bir gün bizde bahçeyi ele geçiririz artık, olmadı ılıman iklimli bir yere taşınırız...(emeklilik hayalleri)[/QUOTE]
sevgili yağmur,en zoru başarmışsınız. önemli olan karar vermektir.bahçemde 5 tür yasemin bulunmakta. eksileri gördü sorun olmadı. ama selluka çok hassas onu balkonda yetiştirebilirsin.kışları içeri almak şartıyla yoksa hemen yok oluyor. bu sene benimki bahçede soğuğa karşı siper almış durumda geçirdi çok şükür şimdi atağa geçti. bende yere dikmeye korkuyorum hala toprak saksıda yaşamakta.
kayınpederin için keşke bizi anlayabilseler. toprakla oynayıp bir şeyler yetiştirdiklerimizi görseler. çevrelerinde öyle aylak aylak gezen gençler var ki hiç bir şey üretmeyen zamanını boşa harcayan, oysa fırsat bulduğunda kendisini bitkilerle vakit geçiren bir gelini var. size bu konuda destek verse hep birlikte güzel vakit geçirseniz belki sizde mutlu olursunuz. vermezse de üzülmeyin. kıyıdan köşeden başlayın bir süre sonra belki pes eder bahçe size kalır. inşallah emekli olunca da o bahçede sefa sürersiniz. her şey gönlünden geçtiği gibi olsun sevgili yağmur.