View Single Post
Eski 04-06-2015, 23:16   #2137
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak,bende teyzeme istediği için mavisini aldım. alırken de sordum seneye mavi açması için nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor diye, adam bana hiç bir şey yapmanıza gerek yok seneye de aynı ren açacaktır. bunların rengi değişmiyor dedi. şöyle baktım ortancaya eflatunla beyaza kaçık bir renk boya katsalar (çivit) birden mavi olurdu diye düşündüm. ama kimyasallarla rengini maviye döndürseler buna bir şey diyemem. çok doğal görünüyordu. keşke resmini çekseydim neyse artık seneye gösterecek gerçek rengini, iyi ki almışsın latınlerin tohumunu bulursam kırmızıdan yakın çevremde hiç görmedim. gözümü dört açmam gerekecek bir gecelik gelinin yeşermemesi beni de üzdü siz yinede yaşıyormuş gibi davranın sevgiler.

Sevgili münevver inşallah adamın dediği gibi rengi değişmez, ben bu gün yan komşumun ortancasına baktım karma karışık renklere bürünmüş bir dalı pamuk gibi bembeyaz diğer dalı açık pembe, bir dalı da çivit mavi beyaz karışımı, şöyle tarif edeyim mavi renkli bir çamaşırı çamaşır suyuna bastırırsın da mavi beyaz karışımı bir şeyler çıkar ya ortaya işte öyle bir şey.

Aslında hoşuma da gitti karışık olması, fotoğrafını çekecektim ama sahipleri gelmiş, o yüzden çekindim.

Kırmızı latini hahgimiz bulursa biribirimize destek çıkarız, geçen sene ben Zengarden'den karışık latin tohumu almıştım onları aradım ama bulamadım herhalde bendekilerle karıştırmışım, ektiklerimin arasından inşallah çıkar diye ümit ediyorum, açmayan kökler var daha, hayırlısı diyelim. Sevgiler

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön