Öncelikle Sayın Levent Ali'ye geçmiş olsun deyip, bu yeni oganizasyon ve diğer çalışmalarında başarılar dileyeyim; önceki çabaları için tekrar teşekkür edeyim.
Sayın Kızıltan sormuş, önceki organizasyona katılanlar ne yaptılar diye: Geçen yılki organizasyona katılırken de yazmıştım, yarım kalan çalışmalarımı bitirirken de yazmıştım, aldığım malzemeleri ancak bu sene kullanabileceğimi.
Ancak yeni taşındığım evdeki sorun ve işlerin yoğunluğu nedeni ile hala bu yılki üretime başlayamadım. Epeydir foruma bile bakamamışım, Sayın Kızıltan'ın mesajını görmemişim.
Oysa kıştan beri iddialı bir sistemi kurmak için uğraşıyorum. Bu yıl da Aeroponik denemeye çalışacağım. Geçen yılki sistemlerden birinin benzeri olacak. Ancak hemen hemen tamamen bilgisayar kontrollu olacak. Aeroponik ortam hemen hemen hazır, bir-iki "su kaçağı" var. Onları halledince tamam olacak. Bilgisayar programı ve bağlantıları denemeleri sürüyor, tamamlanmak üzere. Sonra sistem parametrelerinin ince ayarı yapılacak. Yani daha 1-2 haftası var.
Bir-iki ay önce bir ara kovayı açıp gübrelerin durumuna bakmıştım. Genel olarak iyi görünüyorlardı. Bir-iki paket hafif nemlenmiş gibi. Umarım çok sorun olmaz, besinleri doğru olarak hazırlayabilirim.
Çok geç kaldığımın farkındayım. Sanırım artık daha çok sistemi deniyor gibi olacağım, ama çok olağanüstü birşey olmazsa - ne kadar geç olursa olsun domates denemeye çalışacağım. En azından kışlık domateslere hazırlık olur
Herkese iyi çalışmalar, kolay gelsin.