merhaba arkadaslar,
forumu bastan aşağı okudum ancak sizlere kafamın hala basmadıgı yerlerden bır kac sorum olacaktı..oncelıkle sunu kısaca belırteyım..mustakıl evımın 300 m2 lık bahcesı var..6 tane 2-3 yıllık meyve agacı, 4 tane cam agacı, 10 tane gül ve bahce duvarı kenarlarında kırac üzümlerımden var...evımız iç anadolu bolgesınde oldugundan dolayı killi topraga sahip..ama ph tuz oranı vs bılmıyorum..bu ön bılgıden sonra sorularım şöyle:
1-şimdi bahceme yuksek kalıtede leonardit toz halde almayı düşünüyorum..bu leonarditi 300 m2 alanın hepsine dökücem, sadece agaclara gullere degıl.cunku ılerde agac dıkicem gul ,cıcek ,çim vs. şimdden topragım guzel olsun istiyorum..ancak 300 m2 ıcın kac kılo leonardit almam gerekır bilemiyorum..satıcıda benı kandırsın istemıyorum cunku pahalı bir ürün gibi..
2-leonarditimizi aldık direk topraga serpip harmanlayacakmıyız yoksa topragı 10 cm felan kazıp üstünü toprakla tekrar örtecekmıyız..bu kısmı çözemedim..ha bu arada bahcemde makına felan kullanmıcam direk el emeği ve kürek yardımcı olacak
3-meyve agacları çam guller ıcın ek olarak daha fazla mı leonardit kullanmam gerekır,yanı yaprak izdüşümüne daha fazla mı dökmem lazım?
4-bu leonarditi her yıl yenılememız mı gerekıyor yoksa atıyorum 4-5 yıl idare ediyor mu?
5-leonarditle beraber yanmış hayvan gubresıde karıstırsam bir sorun olur mu yoksa pek mi iyi olur
şimdiden herkese cok teşekkurler..bahcenızin bol kokulu verimli neşeli geçmesi dileğiyle..