Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 03-06-2015, 09:54   #415
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
...Nihayet sağ salim yeşermişler. Diğer bir kısmı için vakit var belki de,hepsi aynı anda yeşermiyorlar. Ben kendiminkiler için öyle umut ediyorum en azından...
Şimdiki şüphe; üzerlerini açtık, zaten ektiğimiz yeri perlit-gübre-toprak-talaş ile yumuşak hale getirmiştik. Yağmurlarla içindeki soğanlar çürümesin sakın

Alıntı:
...Bir yandan da o kadar çiçekle nasıl baş ediyorsunuz. ...
Bahçe ev ile birlikte 1000 m. kare, evi, işlenmeyen yerleri çıkarırsak yine uğraşmamız gereken 750 m.kare yer var. Toprakla uğraşmayı seviyorum, sağolsun eşim de öyle, o da benim gibi sevmese, çabalamasa böyle olmazdı. Bazı pazarlar yayladan aşağı indiğimizde kıpırdayacak halimiz olmuyor, 7-8 saat sürekli çalışmışız, hadi diyorum şakayla karışık hadi ben de gariplik var, sana ne oluyor, yat mis gibi evinde...

Profesyonel destek almıyoruz, sadece kayınpeder traktörle sürüyor, kabartıyor o kadar. Olaya yabancı olduğumuz için o çapa makinasını alalım, bu ot kesme makinasını alalım da diyemiyoruz. Kimisi neyi alacağını bilir, nasıl kullanacağını, neler ilave edeceğini vs. vs. bizde o yatkınlık, bilgi ve tecrübe de yok şimdilik. Amacımız; ilk aklıma geliverenlerden @heyyamola, @SDurul, sn. Doğan nın şimdiki hali veya @telato nun birkaç sene sonraki hali gibi olabilmek. Emekli olunca da (tabi nasip olur da o günleri görebilirsek) sn. İsmail Kuzucu gibi olabilmek.

Alıntı:
...Uç alma yaptınız mı? ben yeni öğrendim de...
Öğretirseniz yaparız

Alıntı:
...İzmir de yaşasam sizinle beraber yaylaya gelirdim O görsel şöleni görmek için...
Sanal olarak bahçeme yaptığınız ziyaretler dahi şevk veriyor eksik olmayın. Gerçek anlamda ziyaretleriniz için bu taraflara yolunuz düşerse zevkle ağırlamaya çalışırız, artık mesafeler pek uzun sayılmaz...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön