Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu
Sayın Heyyamola,
Bir müddettir bahçe sayfanızı geziyorum, hayranlıkla, maşallah diyerek.
Gilaburu'nun yaprak bitleriyle başı dertte olan bitkilerden biri olduğunu öğrendim. Bu konuda bir şey yapıyor musunuz yoksa kendi haline mi bırakıyorsunuz?
Bahçemde çalı gruplarıyla bölmek istediğim bölümler var, bu çalıları yenebilir ve şifalı ürünler verenlerden oluşturmak istiyorum. Eskişehir ve Kayseri aynı iklim kuşağında olduğundan, sizin bahçeniz özellikle ilgimi çekti. Anlatımınızdaki güzellik de başka bahis. Lakin 'ya yeterince ilgilenemezsem' endişesi de sarmış durumda. Her bitki, hele küçükken, bana bebekmiş gibi geliyor. Şimdi soruya dönersek:
Düşündüğüm çalıların içinde gilaburu da vardı. Görünen o ki, Eskişehir'de de rahatça büyüyebilecek. Ama yaprak bitleri konusu kafamı karıştırdı. Bu konuda siz ne uyguluyorsunuz?
Selamlar efendim.
|
Teşekkürler, Sn. nuaymu
Yaprak bitlerini uğur böceklerine havale ediyoruz. İlk yıllarda verdikleri zarar daha fazlaydı. Hiç ilaçlama yapmadığımız için her sene uğur böceği popülasyonunda artış gözlemledik. beşinci senesinde güzel bir denge yakaladık diyebilirim.
Gilaburu, aşırı sıcak olmayan kuytu yerlerde güzel gelişir. Suyu çok sever. İlk üç yıl biraz özenirseniz rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Selamlar.