View Single Post
Eski 02-06-2015, 18:30   #448
gael
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2015
Öncelikle tüm doğa severlere merhaba,

Geçen yıl temmuz ayında bir adet "Aloe Nobilis" edindim. Genel olarak sukulent bakımı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Hatalı sulama sulamama, ısı, ışık gibi faktörleri de yanlış yaparak bitkiyi kaybetme noktasına geldim. Bitkinin kökü ile bağlantısı tamamen koptu ve kesinlikle kök namına bir şey kalmamıştı. Daha sonra bitkiyi köklendirmeyi başardım ve Kasım ayından bu yana gözüm gibi bakıyorum.

İlk fotoğraf aloenin bana törenle gelişi, ikincisi bitki yeni köklenmeye başladıktan sonra, son fotoğraf ise en son hali.

Şu anda sağlıklı duruyor, yeşil ve canlı, yaprak çıkarması belirli bir düzende, saksısını 3 gün önce değiştirdim. % 100 Torf..

Bulunduğu ortam diğer kaktüslerim ve menekşelerin arasında, evin içinde ve direkt güneşi 2-3 saat alan ama gün boyu aydınlık kalan mutfak bölümünde..

Şimdi ilk geldiği andaki yaprakların doluluk oranı mükemmeldi nerdeyse patlayacak gibi sert ve hacimliydi. Şu an eski yapraklarında 3 tanesini aldım, 1-2 tane kaldı üzerinde görünen yapraklar tamamen yeni ancak istenen dolgunlukta değil...Sulamayı 10-15 günde bir yapıyorum ve bu periyodu bozmadım.Acaba sulama metodunu mu değiştirmem lazım yoksa periyodu mu artırmalıyım? Yoksa ölümün kıyısından dönen bu bitki için şu an bu durum ideal midir..?

Çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

gael Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön