View Single Post
Eski 02-06-2015, 16:11   #25
mustafadirim
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-03-2013
arkadaşlar tekrar selam. mart ayı başlarında ağaçlarıma rekor gelişim denilen toprak düzenleyici ve dap denilen gübreyi karıştırarak yani ağaç başına 300 er gram gübreleme yaptım tabi çapa yaptırılarak. yani bu ürünleri toprak altına gömdürdüm. bu gün 6 haziran ve ağaçlarda gözle görülen bir coşma yaşandı. hemen hemen hepsinde yarım metreyi bulan sürgünler oluşmaya başladı. yaprakları da oldukça sağlıklı. hatta hemen hemen hepsinde 2-3 ceviz bile var. arazinin otla mücadelesini zirai ilaç kullanmadan zencir parçalama ile çok zahmetlide olsa bitirdim. hangi ürün bu şekilde ürünleri coşturdu bilemiyorum ama seneye de aynı ürünleri yani hem dap gübresini hemde rekor gelişim denen toprak düzenleyicisini kullanmayı düşünüyorum. araziyi aldığımda yaklaşık 10 ocak kadar fındık vardı arazinin bir bölümünde ama ben hiç fındığını yiyememiştim. hem az veriyordu olanda içi boş ve dökülüyordu. bu gübrelemeyi onlarada uyguladım ve sonuç muhtaşem ağacın dalları resmen yere yatmış vaziyette. muhtaşem bir şekilde fındık verdi. diğer elma ve armut ağaçlarımda da sonuç aynı. eski cevizlerimdeki yani yaşı ilerlemiş yaklaşık 11 tane büyük ağacımda hele aşırı ceviz verdi. şimdi onların kurtlanmaması için ilaçlama yaptım . yani anlayacağınız benim tesadüfen uyguladığım bu gübreleme çok isabetli sonuçlar almama neden oldu. geçtiğimiz 3 yıl boyunca gübreye verdiğim o kadar paranın ve emeğin karşılığını alamamıştım. o yüzden siz ağaç sevenlere bu paylaşımı paylaşmakta yarar gördüm. herkeze kolay gelsin. .....

mustafadirim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön