Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BURGAZ73
ermana sanırım humık asiti daha oncede kullanmıssınız. kulandıysanız odamı bıtkıse kaynaklıydı markası neydı? ne gıbı bır fayda gordunuz **** gordunuzmu fayda? 
|
geçen sene tki hümik asit kullanmıştım. dediğim gibi kısa sürede müthiş faydasını gördüm diyemem. amaç toprağımızı ıslah etmek ve yarayışlı maddelerin fidanın fidanın alabileceği hale gelmesini sağlamak. hümik asit vermezseniz çok daha fazla kimyasal gübre kullanacaksınız ancak bitkiniz bunu yinede alamayarak yeraltı sularını kirletmeye devam edeceğiz. toprak tahlilinde ağaç başı 150 gr azot yazmakta bunun 50 gramını organik azot ile,50 gramını kimyasal azot, 50 gramınıda toprakta bulunan azotu almasını sağlayarak karşılamaya çalışıyorum.
hümik asidin kullanımı konusunda çeşitli araştırmalar mevcut. ceviz ile ilgilide diğer meyvalarla ile yapılan çalışmalarda hepsi internette mevcut.