View Single Post
Eski 01-06-2015, 13:26   #471
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili aleydi, hanımeli çok hoş kokan bir sarmaşık bende bahçeme ilk olarak bu sarmaşıktan iki tane diktim. yerin müsait ise istediğin kadar dikebilirsin. fakat şunu da unutma kökü çok arsız. yakın çevresinde başka bir bitkinin yaşamasına müsaade etmiyor. kapımdaki kırmızı sarmaşık gülün yerinde hanımeli vardı. ve o adacıkta hiç bir çiçek olmadı kökü her yere dağılınca bende kökledim. şimdi bahçe duvarının dışımda kökü dikili ve garajımıza dışarıdan sardırdık. oda mutlu tabi bende başka çiçeklerim olduğu için. ayrıca saksı tasarımında çok hoş olmuş. boyaları fırçayı bende severim. seneye araba tekerleklerini boyamayı düşünüyorum. ellerine sağlık. sevgiler.

Sabah bahçeye çıktığımda mis gibi bir koku vardı sevgili Münevver.Baktım hanımelinin kokusu .Yasemin melisa soğuklara dayanır mı bizim buralarda bilmiyorum . Kokulu sarmaşık türünde hanımelini biliriz ,biz o yüzden . Yan sokakta bahçelerde hep hanımeli var . Özellikle o sokakta yürüyüş yapıyorum . Bütün sokak misler gibi kokuyor .Bahçede yer var şimdilik , kökler için sorun olmaz umarım .

Yan komşum güzel sanatlarda profesör . Dün bizdelerdi . Ne yazık ki onlar gittiktan sonra boyadım saksıları . Aslında onun fikrini almak istiyordum . Sohbet koyuydu ona sıra gelmedi . Resim yapmayı sevmem , boyamayı seviyorum . Fena olmadılar .Bence de boyanmış hali daha güzel .

Sayın Kasap94 bahçesinde saksı gibi kesilmiş hali vardı . Eşim onun taşla kesileceğini söyledi . Bakalım taş alırsak (vakit bulunca ) . Çok güzel olmuş . Bu tür atıkları değerlendirmek lazım çevre için . Sağolsun belediyemiz , plastik , kağıt vb atıkları ayrı topluyor . Geri dönüşümle değerlendiriyor .Daldan dala nerelere atladım .Sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön