Geçen yıl yapmayı planlamıştım. Ama kısmet olmadı. Bu sene bu işi hızlandırmamın sebebi, bizim güzel Minnoş.
Kural olarak evde kedi beslemiyorum. Ama evin dış kısmındaki eklentide 5 adet kedimiz var. Bina giriş kapısının açık kalmasından istifade eden kedimiz, merdiven boşluğunda bana ait malzeme dolabına girmiş ve 3 adet yavru yapmış. Mecbur kaldım yavruların hatırına. Burada bakmaya başladım. Tuvalet ihtiyacını hiç düşünemedim. Terasta Kum arayan ve bulamayan kedimiz, Sera içinde katlı çilek serasının en üst katına çıkıp, kanal içine girerek, tuvaletini buraya yapmaya başlamış, ilk tuvaletinde konuya vakıf olmam daha fazla zararı önlemiş oldu.
Eski mekanı
Kanalları oluşturan siyah naylon yırtılıp, besin eriyiği beton üzerine dökülmeye başlayınca durum ortaya çıktı. Kediler tuvaletini yaptıktan sonra, üzerini kumla kapatırlar. Tabi olarak perliti kazarak hem perliti etrafa dökmüş, hem de perlitin sonuna gelmesi sebebiyle, naylonu da tırmıkları ile yırtmış. Tabi hemen dışarıya özel bir yere taşıdım. Şimdi orada bakıyorum.
Yeni mekanı
Bu nedenle naylona göre daha dayanıklı olan pvc boru sistemine geçtim. Domates gibi köklü bitkiler için daha büyük (150 lik) ebattaki pvc borular kullanmayı düşünüyorum. Betonun korunması açısından, besin eriyiği noksansız sisteme geri dönmesi gerekir. Bu güzel olay bu işe girmeme vesile oldu.))