Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
sevgili aleydi, bende sana sorduğun fidelerin yer açelyası olduğunu fırsat bulup yazamadım. arkadaşlar cevapladığına göre demek ki yanılmamışım dedim.hepimiz aynı düşündüğümüze göre, inşallah fidecikler de bizi yanıltmaz ve rengarenk çiçekler açar size. geçen yıl beyazı açtı. bahçemde çok narin görüntülü, yine tohumlarını ekmiştim ama çıkmadılar. bende şaşırmamıştım. olduğu yerde açtılar. bence şaşırtmayı deneyin derim. aralarındaki sık ve küçük fideleri seçebilirsiniz. biraz fidelerin büyümüş. onun için arasının küçüğünü seçmeni öneririm. hatta bir kürek yardımıyla toprağı ile birlikte kökünü kaldırıp şaşırtırsan hiç sorun olmaz. havalar yağmurda yağıyor demişsiniz. bu havada tutma şansı daha yüksek olur. birde şaşırma dedin de, ben haseki küpelilerinin bir kısmını şaşırtım bir kısmı yerinde kaldı hiç sorun yaşamadım. sevgili asmalıtepe arkadaşımla da fidan paylaşımında bulundum.onun da sorun yaşadığını sanmıyorum. açan çiçekleri paylaştı.doğru zamanda şaşırma yaparsan sorun olacağını sanmıyorum.
son karedeki papatya kendi çıkan güzelin, çiçekleri papatyaya benzese de yaprakları kasımpatının yapraklarına benziyor. aslında daha önce kasımpatı yetiştirmiş isen yapraklarını elinle sertçe ellersen kokusundan anlarsın. papatya da kasımpatı da olsa bahçene saf bir güzellik katmış. sevgilerimle.
|
Teşekkür ederim arkadaşım , bende mutlu oldum . Yabani ot değil en azından . Yer açelyası tohumunu aldığımı sonra hatırladım .Sanki topluca bir yere bırakmışım gibi çok bitişik çıkmışlar . Oysa serperim tohumları

. Yurt dışından aldığım tohumlar beni hüsrana uğrattı . O kadar çeşitten , çok azı çimlendi . Yerli malı yurdum malı

. Bu tohumlar , bir marketten aldığım tohumlar . Zaten poşeti açtığımda fark etmiştim .Hem çok fazla tohum vardı . Hem daha iri ve kaliteliydi . Umarım tohumda yapar

Kasımpatı 2_3 tane var bahçemde . Yeni tanıştık o çiçekle . Daha önce de aldıklarım olmuştu . Kurudu bunlar diye atmıştım

. Bu form sayesinde öğrendim bakımlarını sevgili Münevver . Tekrar bakıyım bahçeye çıkınca . Olabilir yaprak yapısı kasımpatınada benziyor . Papatya da kasımpatı da olsa pek narin , pek güzel

.Teşekkür ederim sevgiler