Geçen pazar (24.05.2015) direk toprağa ekilen bakliyatlar, hıyarlar ve etkinlikten gelen kabaklardan ses yok. Bir kaç kuru fasulye ocağına baktık içeride faaliyet var, ancak yarından (02.06.2015) itibaren üç gün daha yağış gözüküyor.
Salı günü dört sırayı örttüğümüz naylonları kaldırdık, olur da birkaç gün içerisinde çıkarlarsa naylona yapışmasınlar.
Etkinlikten gelen Chocolate Habanero Biber leri (zaten dört kök vardı) toprağa aktardık. Elde kalan son kök Kara İsalı biber ile birkaç kök Arnavut ve Maraş acı biberleri de toprağa geçirdik. Evde plastik bardaklarda sadece iki kök Bhut Jolokia Biber kaldı.
Yerli oturak domateslerin de toprağa dikilmesi bitti. Bardaklarda 20 kadar daha domates var, haftaya kadar sorun olursa yedekte bekletip, zayiat olmazsa komşuya dağıtacağım.
Çilekler kızarmaya devam ediyor. Şu ana kadar toprağa temas sonucu çürüyen denk gelmedik. Zaten kopardığımız çilek sayısı bir elin parmakları kadar.
Saksıya toplu ektiğimiz ve toprağa geçirdiğimizin haricinde 104 lü viyole tek tek ektiğimiz cosmoslar da vardı. Dün nihayet onları da diktik. Kimisinin boyu 30 cm. e yaklaşmış.
Yine saksıya toplu ektiğimiz kadifeleri de bordür niyetine diktik. Herhalde 200 kök kadar vardı. Eşim ikişerli-üçerli eline ne geldiyse sıraladı plakaların kenarına. Artanları birkaç köşeye daha diktik. Elimizde şu an sadece alyssumlar kaldı saksıda bekleyen.
Dahliaların çoğu topraktan çıkmış, şimdilik sorun yok.
Ortancaları ve litreye birer kaşık elma sirkesi ve oksijenli su karışımıyla ilaçladım.
Dün yapılanlar ile ilgili resimleri bugün tekrar yukarı gidebilirsem çekip paylaşırım...