İyi geceler sevgili YeniGine,
Arka komşum normal bir kadın değil, tek başına yaşıyor aynı zamanda demansa da girmiş. Gecenin yarısı başlıyor bağırmaya bütün köy halkı uyanıyor.
Duvarın yıkılmasında büyük katkısı da oldu ama anlatmak mümkün değil.
Önceleri güllerin arkasına birkaç kök asma ekmiştik, siyah siyah üzümleri oluyordu, tellere sardırdım ama hep meyveleri kendi tarafına çekerek toplamaya başladı, ses çıkarmadık daha sonra üzümlere iyice sahiplendi, benim üzümlerim demeye başladı. Kökü bizde ama üzümler onun. Boş ver birkaç kök nasılsa dedik ses çıkarmadık ama gittikçe azıttı " benim üzümlerimi topluyorlar" demeye başladı. Ben de sinirlendim asmaları kökünden 40 cm sonrasını kesince dalları kurumaya başladı tabii. Gitmiş muhtara şikâyet etmiş. Tabii muhtar durumu bildiğinden bir şey elde edemedi. Duvarın yıkılması için elinden geleni yaptı.
İstesem büyük kötülük yaparım ona, aramızda kot farkı var, duvar yerine tel çekerek onun bütün toprağını alaşağı ederim ama bana yakışmaz. Üstelik bahçe duvarını ilk defa yaparken duvar düz olsun diye yer yer ona 3m eninde yer de vermiştik ama kadının içi kötü.
Kadının köyde anlaşabildiği bir Allahın kulu yok, üstelik benden de ödü kopar, bir defasında tepemi attırmıştı da elimdeki çapa ile üzerine yürümüştüm elimden zor kurtulmuştu. Ama demansta şimdi korkar beş dakika sonra yine yapacağını yapar. O yüzden tellere asılan saksıyı da tutmaz, çiçeği de yolar. En iyisi azgın tür bir sarmaşık sardırmak.
|