Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qtrendy
merhaba tamamen bu site sayseinde ekteki resimlerde bulunan4 kök domates ile 10 kök çileği balkonda saksıya ektim.
saksıya torf, organik toprak, perlit, hayvan gübresi, bahçe toprağı ve yine koçtaştan aldığım toprak coşturan (ismi verilen bir tür gübre sanırım) karışımını ilave ettikten sonra çilek ve domateslerimi fide halinde ektim.
büyümeler gayet keyifli ve güzel oldu çilekten kırmızı mahsul aldım bile  ancak koçtaştan cherry domates olarak aldığım domateslerin meyavaları bit rürlü kızarmıyor sürekli çiçek açıp meyvaya dönüyorlar ancak halen kızaran olmadı. Bir arkadaşım bunların süs domatesi olduğunu kızarmasının zor olduğunu kızarsa bile tadsız olabileceğini söyledi. gerçekten öyle midir? Değil ise domates ne kadar zamanda kızarır?
bir başka sorum ise düzenli sulama yapmıyorum hem çilek hem de domateslere ikisinin ayrı ayrı sulama düzenleri var mıdır? sitede okudum ama kafam çok karıştı. çiçekken çok sulamayın meyvayken çok sulayın vb.. bilgi karışıklığı biraz fazla.
bunun yanı sıra aşağıdamvideosunu ekleyeceğim uygulamayı yapmayı düşünüyorum. sitede baktım ama göremedim. yapan var mıdır?
https://www.youtube.com/watch?v=BlMNXAV4M7M
|
dostum çileklerin nasıl bu şekilde sağlıklı yetişiyor , bende çilek büyütüyorum fide olarak aldım ama yapraklar biraz büzüldü ve uçları kurudu gibi oldu yani sağlıksız görünüor gibiler. bana önerebileceğin bir husus varmıdır şimdiden teşekkkür edirim