View Single Post
Eski 29-05-2015, 10:00   #457
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@aleydi, isim, yazılar, resimler ile kafamda oluşan 'aleydi' imajını yıktınız şimdi...

Günde iki paket sigara ne demek! 2x20= 40 adet. 10 ar dakika sürse bir sigara içimi 40x10= 400 dakika= 6,6 saat eder. 8 saat uykuda geçse, uyanık geçirdiğiniz günün % 41 inde ciğerlerinize sigara dumanı gönderiyordunuz demek. Ben de sigara içerim (içmek sayılırsa) günde bir - iki tane, ortam-muhabbet uyarsa beş-altı tane. Bir ara bıraktım 3,5 yıl içmedim, sonra bir arkadaşın yüzünden tatile birlikte gitmiştik, yak bir tane birşey olmaz ile tekrar başladım. O yüzden sakın tek bile olsa içmeye başlamayın.
Öyle demeyin ama bıraktım . Hiç kolay bir şey değil bu .Doktor bey siz tamamen yanlış anladınız . Eşimde bıraktı .Altı ay içmedi . Tatile gittik bir tane içti ,tekrar eski haline döndü . Marifet o bir taneyi içmemekte . İçersem yine eski durumuma dönerim . Hiç niyetim yok , o günlere dönmeye .Merdiven çıkarken nefesssiz kalıyordum .Her yerde hayatınız kısıtlanıyor . Siz gündüzden bahsediyorsunuz . Gece uyanıp uykudan ,sigara içip yatıyordum .

Sizin gibi günde 1_2 tane içsem bırakmazdım . O keyifli bir şey . Ben şuan bir tane içsem , yine günde iki pakete çıkarım herhalde . O yüzden sağlığım için uzak duruyorum . Kendime hedef koydum . 60 yaşından önce kesinlikle sigara yok . 6O dan sonra belki başlarım . Teşekkür ederim ilginize .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön