Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola
O dönemde havalar bayağı serin geçmişti, o yüzden geç çimlendiler. Aslında Kavun, Karpuz, Kabak, Mısır, Fasulye gibi tohumları toprak yeterince ısındığı zaman (Mayıs ilk hafta) direk toprağa ekmek daha güzel sonuçlar almamızı sağlar. Bayağı yoğun olan tohum ekim programımız dar bir zaman aralığına sıkışmasın diye böyle bir yol izlemiştik. Suda bekletmek yeterli ısıyı buldukları takdirde kabak için bir gün erkencilik sağlayabilir. Bamya ve mısır gibi daha sert dokulu tohumlarda daha çok işe yarar.
Mayıs başlarında ektiğim çoğu kabak çeşidi 4-7 gün içinde çimlenmişlerdi.
|
Anladım bu işte benden daha tecrübeli ve bilgi sahibisiniz anlaşılan .. Bereketli ürünler dilerim. Açıklama için çok teşekkürler. [emoji5]