Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar
Sayın edelvays58 dediğim gibi torfun içine bolca perlit te karıştırdım. Sayın Erdem01 in dediği gibi de bilmedende olsa arada bir toprağı karıştırıp havalandırıyordum da. Musluk suyunuda en azından birgün önceden dinlendiriyorum ki kloru uçsun. Fakat maydanoz, ıspanak, marul gibi sebzelerin de toprağa gömülebileceğini bilmiyordum. Toprağın üzerinden biraz alıp bi miktar maydanoz gömsem ve üzerine tekrar toprak kapatsam olur sanırım değil mi?
|
Maydanoz,ıspanak,marul gibi yeşil yapraklı sebzeleri toprağa gömmek azot ihtiyacını karşılamak için. Ben şöyle düşünüyorum ve uyguluyorum:dağdan doğal torf bulup kullanıyorum. Bu da yeşil yaprakların çürümesi ile zamanla oluşmuştur.
Yağmur suyu bulamadığım zaman ,ben de şebeke suyunu dinlendirip kullanmak zorunda kalıyorum,ama yağmur suyu en ideali.
Toprağı üstten havalandırmak mutlaka yararlıdır ama yüzeye çıkan ince köklere zarar verebilirsiniz. Onun yerine toprağa karıştıracağınız taşlar(ben lav taşı bulabiliyorum) da havalandırmayı sağlayacaktır. Ayrıca saksının dibine koyacağınız 1-2 avuç taş da alttan havalandırmayı sağlayacaktır.
Yapımarket torfu konusunda iyimser değilim. Çok güvendiğiniz bir marka olabilir belki.