View Single Post
Eski 05-08-2007, 15:47   #142
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Peki de, bunlar bizi doğallıktan uzaklaştırmıyor mu?

Organik sebze meyve yetiştirmek istiyorsak, kimyasallara uzak durmamız gerekmiyor mu? Sonuçta bu saydıklarınız kimyasal gübreler. Sizin bu konularda çok araştırma yaptığınızı iyi biliyorum. Organik gübrelerle işi halletsek daha iyi olmaz mı, ne dersiniz?

Ben organik olarak şimdi, Çukurova tarımın ithal ettiği Lambrico24'ü ve 15 günde bir de hayvansal gübre şerbeti kullanıyorum. Sadece limon ağacıma(onu da daha çok süs bitkisi saydığımdan), bu hafta biraz 15+15+15 kompoze gübre vereceğim.

Haa ne elde ettiğimi sorarsanız, şimdilik 2 domatesin dışında birşey yok. Bu verimsizliğin suçlusu ben miyim yoksa hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde oluşu mu, onu da bilmiyorum. Yani ahkam kesecek bir noktada değilim.

Bu konuyu iyice açığa kavuşturmak, benim için çok aydınlatıcı olacaktır elbette.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön