Konu: Ixora
View Single Post
Eski 25-05-2015, 21:57   #10
ERKEN48
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Teşekkürler sayın Jezebel.Bu arada belki yetiştirmek isteyen arkadaşlarımız olabilir. İlk denemem olmasına rağmen tecrübemi paylaşayım. Tohumların dışında siyah renkli bir kabuk tabakası var. Onu sıyırdığınız zaman iki adet tohum çıkıyor. Bir elmanın iki yarısı gibi. Onların dışındaki tabakayı da temizledikten sonra sert kabuk ortaya çıkıyor. O haliyle 1 gün ılık suda beklettim. daha sonra cocopeat içerisine ektim. Yaklaşık 100 gün gibi bir zaman geçti. İşin gerçeği ümidim kalmamıştı. 2-3 tane çimlenen tohum gördüm. Biraz karıştırdıkça diğerlerinin de çimlenmeye başladıklarını gördüm. İkinci bir denemem de oldu. Onda da sert kabuk kısmı da dahil tüm kabuklardan arındırdım. Biraz zor oldu ama oldu. Sadece iç kısım kaldı. Ama karşılaştığım durum hiçte iyi değildi. Tohumların iç kısmı kurumuş gibiydi. Bunlar böyleyse kabuklarıyla ektiklerimden de ümidim kalmadı. Hatta ebaydan aldığım satıcıyı bayat tohum satmakla suçladım. Adam ısrarla tohumlarının taze olduğunu belirtti. Tohumu tanımayınca adamın da günahını almış oldum. Onuda pamuk içerisine koydum. Bunu yapalı 20 gün kadar oldu. Sıcakların artmasından ve direk nem almasından olsa gerek ufak kökçükler oluşmaya başladı. Şimdi onları da cocopeat içerisine aldım. Eğer başarabilirsem 10-15 fide çimlenecek gibi. Beni epey uğraştırdı. Tekrar teşekkürler sayın Jezebel olursa sayenizde yeni bir çeşitle tanışmış olacağım. Son bir not. Bir kısmına 3 hafta soğuk uygulama da yaptım. En azından bu çeşitte gerek olmadığını gördüm.

ERKEN48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön