View Single Post
Eski 24-05-2015, 23:56   #596
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Bitler nasıl sarmış öyle

Benim de kalanchoelerimi az kalsın öldüreceklerdi, bir de karınca geldi onlarla beraber. Hani yasemin saksımın dibinde toprak taşıttığım karıncalar var ya işte onlar.

Kalanchoeleri arka balkondan evin bir ucundaki diğer balkona aldığımda karıncalar da bir süre sonra bir göç katarı kurdular ki sormayın.

Arka balkon-balkonun açıldığı oda-hol- mutfak-ön balkon ve hedef kalanchoeler. Simsiyah bir şerit evin ortasından bir gün boyunca geçti belki iki milyon karınca vardı
Oğuz Kağan'la Ece yere uzanıp "anneee boce, boce" diye diye karıncaları seyrettiler Ben de ne olacak bu işin sonu diye bir şey yapmadan bekledim, ertesi sabah uyandığımızda yoklardı, tek tük kalanlar da sonra kayboldu. Balkondaki bir deliğe yuvalandılar ve kalanchoelerdeki yaprak bitleriyle yarenlik ederek az kalsın çiçeklerimi öldüreceklerdi.

Balkonda yeni yuvalarındaki yollarına arap sabunlu su sıktım, kalanchoelerin de hem yapraklarına hem de topraklarına. Öyle hemen sonuç vermiyor, birkaç gün devam edeceksiniz, sonra da bitkilerimi başka bir balkona yalnız başlarına aldım, böyle böyle karıncalardan da bitlerden de kurtuldum.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 25-05-2015 saat 08:22
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön