Alıntı:
Kara mürverin çiçekleri glikozid sambunigrin, benzaldehid, siyanür, rutin, uçucu yağ (%32’ye kadar), organik asitler (askorbik, kafeik, malik asit, valerik, klorojen), tabaklama maddeleri, E vitamini içeriyor. Çiçekler terleme ve enfeksiyonel hastalıklar için çay şeklinde kullanılıyor. Bu kullanım halk tıbbında ve bilimsel tıpta tamamen aynıdır. Mürver çiçekleri vücudun koruyucu güçlerini oldukça etkili şekilde seferber eder. Bunun dışında cildin temiz olmaması ve kötü kokması gibi durumlarda iyi bir kan temizleyici görevini üstlenirler. Mürver çiçekleri, kökü ve yaprakları gibi, romatizma ve gut hastalığına karşı da kullanılıyor. Köküne gelince, halk arasında şöyle bir inanış vardır: bu kökler sadece yukarıdan aşağıya doğru çekildiğinde müshil olarak etki gösterir. Aksi yönde çıkarıldığı zaman kusturucu olarak etkiler. Bunu Büyük Albert’in kitabında da okuyabilirsiniz.
|
Aşağıda ekleyeceğim resmi kanser olan bir arkadaşım için Alman sitelerinde Vitamin B17 yi ( Leatril) araştırırken rastladım. Bilgi benim bilgim değil, Ama kemoterapi alanları gördükçe gerçek olmasını dilediğim bir şey benden daha bilgili olanlar daha derin araştırma yapabilsinler diye buraya aktarıyorum.
Konuyu araştıranlar Vitamin B17 (Leatril'in) sadece Acı kayısı/acı badem çekirdeğinde olduğunu bilirler/duymuşlardır veya biz doktor olamadığımız için sadece acı kayısı, acı badem vs. de olduğunu sanıyoruz. Acı kayısı/Acı badem çekirdeğinin kanser tedavisinde ( doğal tedavi uygulanıyorsa) etkin maddeleri siyanür ve benzaldehit/miş. İkiside zehir. Ancak bu zehirli maddeler vücutta sağlıklı hücrelerde ve dokularda bulunan Rhodanese ( tiyosülfat transferaz kükürt) tarafından nötralize edilip sağlığa faydalı maddelere dönüştürülüyor/muş ama kanserli hücrelerde bulunan beta- glukozidaz enzimi ile karşılaştıkları an kanserli hücreyi yok ediyorlar/mış.
Mürver çiçeğinin Benzaldehit ve siyanür içerdiğini görünce kanser olan insanlar ( doğal tedavi uzmanı olan doktorlar tarafından) kontrollü bir şekilde mürver çiçeği kullansalar iyi olurmu acaba dedim ve bilgiyi paylaştım.
Bu sitede kurallar kesin ve ben bu kurallara gerçekten çok saygılıyım. Bu yüzden paylaşım yaparken çok düşünerek yapıyorum ve çok az paylaşımım var yanlış bir şey yaptıysam Moderatörlerimiz mesajı silerler nasılsa diyerek paylaştım.
Bilgi Almanyada Leatril ile kanser tedavisi yapan bir doktorun sitesindeydi ben 2013 yılında buldum siteye şu an erişilemiyor.
http://www.puttich.net/project.php
www.puttich.net