Taşlara ve onların etkilerine inanır mısınız bilmem ama ben inanıyorum ve faydasını da çok görüyorum. Yalnız şunu belirtmekte yarar var. Kainattaki hiçbir şeyin boşuna yaratılmadığına ve hepsinin bir ihtiyaca binaen orada bulunduğuna inanıyorum daha genel olarak. Bu bağlamda da gerek taşlar ve gerekse diğer bütün eşya barındırdığı enerjiyi biz insanlara ve diğer canlılara, biz insanlardaki ve diğer bütün canlılardaki enerji de karşılıklı olarak diğer bütün eşyaya ve bizlere geçip duruyor ve bizler de bundan olumlu ya da olumsuz etkileniyoruz.
Ametist taşı da uyku bozukluklarına, ya da kişiye sağlıklı bir uyku ve buna bağlı tam bir dinlenebilme olanağı sağlayan yarı değerli taş grubundan bir taş. Sadece uyku değil, bulunduğu ortamdaki kötü enerjiyi de ciddi oranda toplayan ve kişiyi sakinleştiren bir etkisi de var.

Anlatabildim mi bilemiyorum ama aşağı yukarı böyle. Bu da 15 günde bir yıkayıp kuruması için güneşe bıraktığım ametist taşım.
Turkuaz (Türk mavisi), aytaşı, yeşim taşı vs. leri de başka bir sefere bırakalım